Tuesday, November 3, 2009

Imej Rasulullah S.A.W atas aksesori


Polik bebenor ni. Lepas Denmark buat, negara jiran kita lak nak buat. ish..memalukan betul.. Banyak dah benda2 pelik yang kita lihat sebelum nih untuk menghina atau menjatuhkan agama Islam.Sebelum ni pon kita dikejutkan dengan beberapa blog individu yang tidak bertanggungjawab ingin menghina Nabi Muhammad S.A.W dengan beberapa gambar yang boleh membangkitkan kemarahan umat islam diseluruh dunia. Tapi kali ni,kita dikejutkan pula dengan pin Nabi Muhammad S.A.W. Mengikut info yang aku dapat berkenaan gambar dekat atas ni,Pin Nabi Muhammad itu Dijual di Indonesia (Indon lagi.Huh!) dengan harga Rp 20.000 (RM7.20).

Pin itu berbentuk bulat dengan diameter sekira 5 sentimeter. Warna permukaan pin itu hijau muda. Pada pin itu, wajah Nabi Muhammad saw dilukiskan begitu tampan dan mempesonakan dengan berhidung mancung sert berjanggut,Bergigi rata dengan bibir sempurna, tidak tipis maupun tebal.

Matanya juga digambarkan sempurna, dengan bola mata berwarna cokelat.
Kepalanya tertutup dengan sorban putih bergaris-garis hijau. Di sebelah telinga kanan keliharan gulungan sorban yang menyerupai kembang. Gambar hanya tampak sampai leher saja. Di bawah gambar, ada tulisan arab berbunyi Muhammad Rasulullah Sallallahu Alaihi wa Alihi Wassalam.

Tulisan Muhammad Rasulullah berhuruf besar. Hampir sepuluh kali lebih besar dibandingkan tulisan Sallallahu Alaihi Wa Alihi wa Sallam (cara penyebutan penganut Syiah terhadap Rasulullah saw).

Adush..rasa malas plak aku nak translate dr bhasa indon ke malay ni.Bahasa Pekat sangat teruk aku nk paham..!kalau korang nak tau lebih lanjut lagi info pasal pin nih,boleh tinggalkan email korang dekat ruangan komen.Aku boleh 4wardkan.

p/s: Mari sama2 kita renung sejenak tentang gambar dekat pin tuh..huhu!

No comments:

Post a Comment

Comment and Opinion